Benen en schaduwen van vijf personen in tegenlicht.

Beeld: istockphoto.com/AlexLinch

Stichting NNID

Medewerkers en bestuur van Stichting NNID zetten zich in voor de emancipatie van intersekse personen. Daarbij wordt uitgegaan van algemeen erkende mensenrechten:

  • Intersekserechten zijn mensenrechten.
  • Mensenrechten zijn universeel; ze gelden voor ieder mens.
  • Mensenrechten zijn onvervreemdbaar; ze gelden altijd en onder iedere omstandigheid.
  • Mensenrechten zijn ondeelbaar; ze moeten volledig gerespecteerd worden.
  • Mensenrechten zijn onderling afhankelijk; ze kunnen niet los van elkaar worden beschouwd.

Schending van de mensenrechten zijn een schending van de menselijke waardigheid.1Onze visie staat uitgebreid beschreven in ‘Onze waarden‘ die onderdeel uit maken van het redactiestatuut.

Ons team

Je zou het niet zeggen als je naar de foto’s kijkt, maar ons kleine team biedt meer diversiteit dan je denkt. Als je denkt dat je zelf kunt bijdragen aan NNID, kun je dat laten weten door een korte beschrijving van jezelf en je werkervaring te sturen naar info@nnid.nl. wij sturen je dan een email als er een relevante functie beschikbaar komt.

Als je op onderstaande namen klinkt, kom je meer te weten over de staf van NNID.

Miriam van der Have

Directeur

Miriam van der Have (zij/haar) is directeur van Stichting NNID. Zij werkt inmiddels 25 jaar aan de verbetering van de positie van intersekse personen in de maatschappij. Sinds 2013 doet zij dat voor Stichting NNID. Naast haar werk voor NNID heeft Miriam zich tot voor kort ingezet als co-voorzitter van Organisation Intersex International Europe (OII Europe) en was zij van 2016 tot 2019 bestuurslid van ILGA World voor het ILGA Intersex Secretariat. In 2013 was Miriam een van de 34 auteurs van de ‘Verklaring van Malta’, de slotverklaring van het derde Internationale Intersekse Forum. Zij is mede-auteur van NGO-rapportages voor CEDAW, CaT, UPR, en CRC. Miriam heeft gewerkt als ondernemer, journalist, fotograaf, en uitgever. Als mensenrechtenverdediger heeft zij veel ervaring in de omgang met de media. Miriam heeft samen met haar partner twee dochters en woont in Nijmegen.

 

Saskia de Jong

Financiën & HR

Saskia de Jong (zij/haar) is bij stichting NNID verantwoordelijk voor Financiën & Personeelszaken, en verzorgt en passant het secretariaat. Saskia is mede-oprichter van Stichting NNID en vindt het een fijne uitdaging om zowel de activiteiten als het team van NNID op verantwoorde wijze te laten groeien. Saskia heeft meer dan 35 jaar ervaring met het financieel beheer en personeelswerk, eerst als manager voor een landelijk opleidingscentrum en sinds begin 2013 bij Stichting NNID. Saskia heeft twee dochters en twee honden. In haar vrije tijd is ze beheerder van een Facebook-groep met 800 vrienden van het mooie park dat zich achter het kantoor van NNID bevindt. Verder wandelt ze graag buiten met de honden en houdt ze van lekker koken en eten in goed gezelschap.

Annelies Tukker

Projectmanager

Annelies Tukker (die/hen/zij) is de projectmanager van Stichting NNID. In deze rol coördineert en implementeert die verschillende projecten. In 2018 begon die bij NNID te werken als PR-communicatiemedewerker en groeide een jaar later door naar internationaal beleid. In deze hoedanigheid begeleidde hen intersekse-organisaties bij het bepleiten van interseksemensenrechten bij de VN-verdragsorganen. Annelies heeft een cum laude onderzoeksmaster geschiedenis aan de Universiteit Utrecht afgerond, met als specialisatie sociaaleconomische geschiedenis en gender. Bovendien is hen zelf intersekse en bevordert die actief de zichtbaarheid van intersekse en het bewustzijn van seksuele diversiteit op nationaal en internationaal niveau.

.

Mir Abe Marinus

Beleidsmedewerker Nationaal

Mir Abe Marinus (die/diens, hen/hun) is beleidsmedewerker Nationaal bij NNID. Hiervoor werkte hen gedurende enkele jaren als HR-manager, en maakte Mir Abe gedurende zeven jaar sociale thematiek bespreekbaar op scholen en bij andere organisaties als team- en gespreksleider bij educatief trainings- en theaterbureau Mind Mix. Volgend op hun onderzoeksmaster Gender & Ethnicity (Utrecht Universiteit) met specialisatie Transgender Studies, heeft Mir Abe onderzoekservaring opgedaan bij de Leiden Universiteit en bij kennisinstituut Atria.

Als beleidsmedewerker Nationaal houdt hen zich bezig met interseksebeleid op nationaal en lokaal niveau. Hen werkt aan reacties op actuele beleidsvraagstukken en schrijft mee aan (internationale) rapportages. Mir Abe houdt van hardlopen en thuis wordt hen vergezeld door een hondje en een kat.

 

Kom jij hier te staan?

Communicatie & PR

Wij zoeken een medewerker Communicatie & PR die precies weet hoe de social media werken, goed kan schrijven en bovendien overweg kan met videoapparatuur. Als jij die specialist bent, kun je je voorstellen in een e-mail aan Saskia de Jong (info@nnid.nl).