Vacature:
Communicatie & PR-medewerker

21,6 uur (60%), verdeeld over drie dagen per week, verdeeld over drie dagen van 7,2 uur.

Stichting NNID is een mensenrechtenorganisatie die zich sinds 2013 inzet voor gelijke rechten voor intersekse personen in Nederland, maar zeker ook daarbuiten. We zijn de eerste Nederlandse non-gouvernementele organisatie (NGO) die zich richt op verbetering van de maatschappelijke positie van intersekse personen. Om dat doel te realiseren werken we nauw samen met Nederlandse organisaties die bij dit onderwerp betrokken zijn. Verder werken we samen met andere door intersekse personen bestuurde intersekseorganisaties over de hele wereld. We opereren binnen het speelveld van verschillende nationale en internationale instituties. Op dit moment heeft NNID vier medewerkers.


Wij zoeken een Communicatie & PR-medewerker die zorgt dat het beleid van NNID zichtbaar is op social media en de website. Verder organiseert de medewerker voorlichtings- en actiebijeenkomsten en evenementen en vertegenwoordigt hierbij zo nodig NNID. Daarnaast werkt de Communicatie & PR-medewerker samen met de directeur aan het opstellen van een communicatiestrategie en ondersteunt zij/hij/hen de directeur bij de woordvoering.

Als communicatiemedewerker ga je aan de slag met onderwerpen die van belang zijn voor de zichtbaarheid en bewustwording van de emancipatie van intersekse personen. Je zult daarom nauw samenwerken met het NNID-team, en contacten onderhouden met andere (internationale) organisaties die voor een deel aan dezelfde onderwerpen werken.

Vereisten

 • Je hebt minimaal een opleiding gevolgd op HBO-niveau (of je hebt een aantoonbaar gelijkwaardig werk- en denkniveau); bij voorkeur met een specialisatie in communicatie (bijvoorbeeld Communicatie of Journalistiek).
 • Je beschikt over een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands (C2-niveau) en Engels (C1-niveau). Je hebt een vlotte pen en schrijft foutloze teksten. Een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Frans (B1-niveau), Duits (B1-niveau) en/of Spaans (B1-niveau) strekt tot aanbeveling.
 • Je hebt ervaring met communicatie via social media en bij voorkeur ook met het opzetten en meten van advertentiecampagnes.
 • Je hebt gevoel voor vormgeving en bij voorkeur kennis van en ervaring met actuele versies van de Adobe software InDesign CC, Illustrator CC en Photoshop CC en MS Office (Word, PowerPoint, Excel). Goede kennis van WordPress en CSS is een pré.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het maken van videomateriaal. Ervaring met filmen en videomontage (bij voorkeur met Adobe Premiere Pro) is een pré.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het ontwikkelen van strategische communicatie en met redactionele werkzaamheden.
 • Je hebt affiniteit met onder meer (internationale) politieke ontwikkelingen, lhbti-emancipatie, en intersectionaliteit met emancipatie van andere gemarginaliseerde groepen.
 • Relevante werkervaring binnen lhbti-organisaties is een pre.
 • Je bent bereid om incidenteel op onregelmatige uren te werken. 

Competenties (persoonlijke kwaliteiten)

De kerncompetenties van NNID zijn betrokkenheid, durf, initiatief, integriteit en omgevingsbewustzijn.

Voor de Communicatie en PR-medewerker wordt verwacht dat deze zichzelf ook herkent in de competenties accuratesse, communicatieve vaardigheid, contactgerichtheid, flexibiliteit, inlevingsvermogen, klantgerichtheid, luisteren, mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, netwerken, organisatiesensitiviteit, overtuigingskracht, persoonlijke presentatie, resultaatgerichtheid, samenwerken, schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, voortgangscontrole, en zelfontwikkeling.

Wat ga je doen?

 • Je stelt samen met de directeur een communicatiestrategie op.
 • Je ontwikkelt content voor o.a. de website en Facebook en je schrijft persberichten.
 • Je begeleidt de eventuele externe ontwikkeling van content en de website.
 • Je initieert en onderhoudt contact met relevante externe partijen, zoals de pers en deelnemers aan activiteiten.
 • Je verzorgt nu en dan presentaties.
 • Je organiseert voorlichtings- en actiebijeenkomsten en evenementen en vertegenwoordigt zo nodig NNID hierbij.
 • Je redigeert interne en externe publicaties (in het Nederlands en Engels).
 • Je toetst je teksten aan de NNID Theory of Change en het Meerjarig Strategisch Plan.
 • Je documenteert en presenteert de activiteiten van NNID ten behoeve van aanvragen en verslaglegging voor donateurs.
 • Je adviseert de directeur bij de woordvoering.
 • Je rapporteert aan de directeur.

Wat bieden wij?

 • Een aanstelling van 21,6 uur (60%), verdeeld over drie dagen met een contract voor 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid en voldoende financiële middelen kan dit contract worden verlengd.
 • Salaris volgens functieschaal 7 van de CAO Sociaal Werk, periodiek start – 5 (€ 2.346 – € 2.701) bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Werken in teamverband in een collegiale en creatieve omgeving met veel ruimte voor professionele ontwikkeling.
 • Een maatschappelijk relevante baan waarmee je direct bijdraagt aan de emancipatie van intersekse personen. 

Ben je geïnteresseerd?

NNID vindt diversiteit in de organisatie belangrijk. Als jij jezelf tot een ondervertegenwoordigde of gemarginaliseerde groep rekent, word je in het bijzonder uitgenodigd op deze oproep te reageren. Vanwege de doelstellingen van de organisatie wordt bij gelijke geschiktheid de voorkeur gegeven aan een intersekse persoon.

Als je interesse hebt in deze functie, mail dan het ingevulde sollicitatieformulier met maximaal tien digitale voorbeelden uit je portfolio (gebruik wetransfer.com voor de portfolio-bijlagen!) voor zondag 10 februari 2019, 23:59 uur, met “Communicatie & PR-medewerker” in de onderwerpregel naar sollicitatie@nnid.nl. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je sollicitatie is ontvangen. Sollicitaties die na de uiterste datum worden ontvangen, worden niet in behandeling genomen.

Het sollicitatieformulier kun je hier downloaden:

Gebruik a.u.b. alleen het sollicitatieformulier en stuur geen sollicitatiebrief, cv of foto. Als je toch andere documenten stuurt, zullen ze niet gebruikt worden in de procedure. Stuur ook geen (kopieën) van diploma’s en certificaten – die willen we later in het proces natuurlijk wel graag zien.

De sollicitatiegesprekken zullen in Nijmegen plaatshebben tussen donderdag 14 februari en donderdag 21 februari 2019.

Heb je nog vragen over de sollicitatieprocedure, de functie of over NNID? Mail deze dan naar sollicitatie@nnid.nl.

Stuur je sollicitatie voor zondag 10 februari 2019, 23:59 uur naar sollicitatie@nnid.nl.

 

Comments

comments