Vacature:
Beleidsmedewerker Internationaal

Stichting NNID zet zich sinds 2013 in voor de gelijke rechten voor intersekse personen in Nederland, maar zeker ook daarbuiten. We zijn de eerste Nederlandse non-gouvernementele organisatie (NGO) die zich richt op verbetering van de maatschappelijke positie van intersekse personen. Om dat doel te realiseren werken we nauw samen met Nederlandse organisaties die bij dit onderwerp betrokken zijn. Verder werken we samen met andere door intersekse personen bestuurde intersekseorganisaties over de hele wereld. We opereren binnen het speelveld van verschillende nationale en internationale instituties. Op dit moment heeft NNID vier medewerkers.


Wij zoeken een Beleidsmedewerker Internationaal die directie en bestuur adviseert over de stellingname van NNID in het internationale speelveld. De beleidsmedewerker vertegenwoordigt het onderwerp intersekse binnen verschillende internationale instituties en speelt een belangrijke rol bij de ondersteuning van internationale (intersekse) organisaties en het uitbouwen van de contacten met deze organisaties.

Als Beleidsmedewerker Internationaal ga je aan de slag met onderwerpen die van belang zijn voor de emancipatie van intersekse personen. Je zult daarom samenwerken met andere (internationale) organisaties die voor een deel aan dezelfde onderwerpen werken.

Het is jouw taak om samen met de directeur en andere collega’s te zorgen dat het onderwerp intersekse voldoende aandacht krijgt binnen deze samenwerking. Je zult je inzetten op de vertegenwoordiging van intersekseorganisaties bij o.a. de Verenigde Naties, maar ook werk je aan het verduurzamen van intersekseorganisaties.

De komende jaren zal de internationale samenwerking van intersekse organisaties en de activiteiten op internationaal politiek niveau alleen maar toenemen. Je zult hier nauw bij betrokken zijn.

Vereisten:

 • Je hebt minimaal een opleiding op WO-niveau gevolgd (of je hebt een aantoonbaar gelijkwaardig werk- en denkniveau); bij voorkeur heb je een voltooide universitaire master met een specialisatie in het internationale veld (bv. Internationaal recht of Culturele antropologie).
 • Je beschikt over een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands (C2-niveau) en Engels (C1-niveau).
 • Een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Frans (B1-niveau) en/of Spaans (B1-niveau) strekt tot aanbeveling.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met onder meer internationale politieke ontwikkelingen, LHBTI-emancipatie, en intersectionaliteit met emancipatie van andere gemarginaliseerde groepen.
 • Je hebt ervaring met beleidsbeïnvloeding, bij voorkeur internationaal.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met belangenbehartiging voor gemarginaliseerde groepen.
 • Relevante werkervaring binnen LHBTI-organisaties is een pre.
 • Je bent bereid om, indien nodig, op onregelmatige uren te werken en reizen naar het buitenland te maken.

Competenties:

 • Specifiek voor de functie Beleidsmedewerker Internationaal gelden de competenties Analyseren, oordeelsvorming, organisatiesensitiviteit, visie, contactgerichtheid, inlevingsvermogen, mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, netwerken, overtuigingskracht, samenwerken, schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, resultaatgerichtheid, klantgerichtheid, durf, stressbestendigheid, zelfontwikkeling.
 • In het algemeen gelden voor medewerkers van NNID de competenties Betrokkenheid, durf, Initiatief, Integriteit, omgevingsbewustzijn.

 

Wat ga je doen?

 • Je signaleert en analyseert relevante (internationale) ontwikkelingen in de maatschappij, overheden, politiek en organisaties.
 • Je adviseert de directeur gevraagd en ongevraagd over relevante ontwikkelingen in de vorm van beleidsvoorstellen en standpuntbepalingen.
 • Je ondersteunt de voorzitter van NNID bij woordvoering en pleitbezorging.
 • Je ondersteunt de directie en het stichtingsbestuur bij het opstellen van strategische discussienota’s en standpundnotities.
 • Je legt en onderhoudt contact met relevante personen, instanties, of organisaties.
 • Je begeleidt en ondersteunt buitenlandse intersekseorganisaties.
 • Je adviseert de directie over relevante contacten en de mogelijkheden voor kansrijke samenwerkingsrelaties en potentiële institutionele geldstromen.

Je rapporteert aan de directeur.

Wat bieden wij?

 • Een aanstelling van 28,8 uur (80%) met een contract voor 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid en voldoende financiële middelen kan dit contract worden verlengd.
 • Salaris volgens functieschaal 9 van de CAO Sociaal Werk (€ 2.705 – € 3.988) bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Werken in teamverband in een creatieve omgeving met veel ruimte voor professionele ontwikkeling.

Ben je geïnteresseerd?

NNID vindt diversiteit in de organisatie belangrijk. Als jij jezelf tot een ondervertegenwoordigde of gemarginaliseerde groep rekent, word je in het bijzonder uitgenodigd op deze oproep te reageren. Vanwege de doelstellingen van de organisatie wordt bij gelijke geschiktheid de voorkeur gegeven aan een intersekse persoon.

Als je interesse hebt in deze functie, dan kun je het sollicitatieformulier hier downloaden:

Gebruik a.u.b. alleen het sollicitatieformulier en stuur geen sollicitatiebrief, cv of foto. Als je toch andere documenten stuurt, zullen ze niet gebruikt worden in de procedure. Stuur ook geen (kopieën) van diploma’s en certificaten – die willen we later in het proces natuurlijk wel graag zien.

De sollicitatiegesprekken zullen in Nijmegen plaatshebben tussen 16 januari en 22 januari 2019.

Heb je nog vragen over de sollicitatieprocedure, de functie of over NNID? Mail deze dan naar sollicitatie@nnid.nl.

Stuur je sollicitatie voor 1 januari 2019, 23:59 uur naar sollicitatie@nnid.nl.

 

Comments

comments