Vacature:
Beleidsmedewerker Binnenland

Stichting NNID zet zich sinds 2013 in voor de gelijke rechten voor intersekse personen in Nederland en ook daarbuiten. We zijn de eerste Nederlandse non-gouvernementele organisatie (NGO) die zich richt op verbetering van de maatschappelijke positie van intersekse personen. Om dat doel te realiseren werken we nauw samen met Nederlandse organisaties die betrokken zijn bij het onderwerp intersekse. Ook werken we samen met andere door intersekse personen bestuurde intersekseorganisaties in zes werelddelen. Op dit moment heeft NNID drie medewerkers. Waarschijnlijk komen daar dit jaar nog twee collega’s bij.


Wij zoeken een Beleidsmedewerker Binnenland (28,8 uur per week – 80%) die directie en bestuur adviseert over de stellingname van NNID en een belangrijke rol speelt bij het onder de aandacht brengen van standpunten bij relevante organisaties en (overheids-)instanties.

Als Beleidsmedewerker Binnenland ga je aan de slag met onderwerpen die van belang zijn voor intersekse personen, maar ook voor anderen. Je zult daarom samenwerken met andere organisaties die voor een deel aan dezelfde onderwerpen werken. Onderwerpen die op dit moment veel aandacht vragen zijn geslachtsregistratie door de overheid en de gevolgen van de wijziging van de Algemene wet gelijke behandeling. Het is jouw taak om samen met de directeur en andere collega’s te zorgen dat het onderwerp intersekse voldoende aandacht krijgt binnen deze samenwerking.

De komende jaren zullen veel gemeenten aandacht willen besteden aan intersekse. Je zult hier nauw bij betrokken zijn.

Vereisten:

 • Je hebt minimaal een opleiding op WO-niveau gevolgd (of je hebt een aantoonbaar gelijkwaardig werk- en denkniveau); bij voorkeur heb je een voltooide universitaire master in de sociale wetenschappen.
 • Je beschikt over een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands (C2-niveau) en Engels (C1-niveau).
 • Een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Duits (B1-niveau), Spaans (B1-niveau), en/of Frans (B1-niveau) strekt tot aanbeveling.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met onder meer politieke ontwikkelingen, lhbti-emancipatie, en intersectionaliteit met emancipatie van andere gemarginaliseerde groepen.
 • Je hebt ervaring met beleidsbeïnvloeding.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met belangenbehartiging voor gemarginaliseerde groepen.
 • Relevante werkervaring binnen lhbti-organisaties is een pre.
 • Je bent bereid om, indien noodzakelijk, op onregelmatige uren te werken en reizen naar het buitenland te maken.

Competenties:

 • Specifiek voor de functie Beleidsmedewerker Binnenland gelden de competenties analyseren, durf, flexibiliteit, mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, omgevingsbewustzijn, oordeelvorming, organisatiesensitiviteit, visie.
 • In het algemeen gelden voor medewerkers van NNID de competenties contactgerichtheid, inlevingsvermogen, netwerken, overtuigingskracht, resultaatgerichtheid, samenwerken, stressbestendigheid, zelfontwikkeling.

 

Wat ga je doen?

 • Je signaleert en analyseert relevante ontwikkelingen in de maatschappij, regering en politiek.
 • Je adviseert de directeur gevraagd en ongevraagd over relevante ontwikkelingen in de vorm van beleidsvoorstellen en standpuntbepalingen.
 • Je ondersteunt de voorzitter van NNID bij woordvoering en pleitbezorging.
 • Je ondersteunt de directie en het bestuur bij het opstellen van strategische discussienota’s en standpuntnotities.
 • Je legt en onderhoudt contact met relevante personen, instanties, of organisaties.
 • Je adviseert de directie over relevante contacten en de mogelijkheden voor kansrijke samenwerkingsrelaties en potentiële institutionele geldstromen.
 • Je bent betrokken bij het opstellen van diverse interne en externe rapportages en verslagen.

Je rapporteert aan de directeur.

Wat bieden wij?

 • Een aanstelling van 28,8 uur per week (80%) met een contract voor 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid en voldoende financiële middelen kan dit contract worden verlengd.
 • Salaris volgens functieschaal 9 van de CAO Sociaal Werk (€ 2.705 – € 3.988) bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Werken in teamverband in een creatieve omgeving met veel ruimte voor professionele ontwikkeling.
 • Een maatschappelijk relevante baan waarmee je direct bijdraagt aan de emancipatie van intersekse personen.

Ben je geïnteresseerd?

NNID vindt diversiteit in de organisatie belangrijk. Als jij jezelf tot een ondervertegenwoordigde of gemarginaliseerde groep rekent, wordt je in het bijzonder uitgenodigd op deze oproep te reageren. Vanwege de doelstellingen van de organisatie wordt bij gelijke geschiktheid de voorkeur gegeven aan een intersekse persoon.

Als je interesse hebt in deze functie, dan kun je het sollicitatieformulier hier downloaden:

Gebruik a.u.b. alleen het sollicitatieformulier en stuur geen sollicitatiebrief, cv of foto. Als je toch andere documenten stuurt, zullen ze niet gebruikt worden in de procedure. Stuur ook geen (kopieën) van diploma’s en certificaten – die willen we later in het proces natuurlijk wel graag zien.

De sollicitatiegesprekken zullen in Nijmegen plaatshebben tussen vrijdag 24 en donderdag 30 augustus.

Heb je nog vragen over de sollicitatieprocedure, de functie of over NNID? Mail deze dan naar sollicitatie@nnid.nl.

Stuur je sollicitatie voor zondag 19 augustus 2018, 23:59 uur naar sollicitatie@nnid.nl.