In gesprek met Betsy Driver (Bodies Like Ours)

Wil je weten wat de intersekse-gemeenschap bezighoudt? Dan is deze video een goed begin. Betsy Driver vertelt hoe belangrijk het is andere mensen met een intersekseconditie/DSD te ontmoeten, hoe artsen chirurgie gebruiken om kinderen te ‘normaliseren’ en wat volgens haar het gezamenlijke doel van de intersekse-gemeenschap is.

Begin maart 2014 kwam Betsy Driver, mede-oprichtster van Bodies Like Ours voor één dag naar Nederland. Bodies Like Ours was een van de eerste websites voor intersekse peer-support. Meer dan drie uur van die dag werden besteed aan een lang interview over wat het betekent om een intersekseconditie/DSD te hebben. De fragmenten die eerder zijn gebruikt tijdens presentaties van het NNID, hebben we nu in een voor iedereen toegankelijke, negen minuten durende video samengebracht.

Voor de presentatie (en dus ook de video) zijn slechts vier onderwerpen uit het interview gebruikt:

  • 00:21 The start of the intersex community
  • 01:19 Surgery
  • 02:35 Common goal of the intersex community
  • 04:44 Doctors & your body

Omdat de fragmenten onderdeel zijn van een bredere presentatie, wordt in de video niet uitgelegd wat een intersekseconditie/DSD is. Eigenlijk ontbreekt er heel veel – hopelijk kunnen we dat in andere video’s nog een keer vertellen. Maar deze vier fragmenten geven een goede indruk welke onderwerpen in de intersekse/DSD-gemeenschap spelen.

 

Comments

comments