Boek: Golden Boy (Abigail Tarttelin)

“The Walker family is good at keeping secrets from the world. They are even better at keeping them from each other.” Het geheim waar de 25-jarige auteur Abigail Tarttelin over schrijft, is de intersekse-conditie/DSD van hoofdpersoon Max. Golden Boy wordt verteld vanuit het perspectief van verschillende mensen: Max (knappe, intelligente en populaire jongen), Karen (moeder en advocaat), Steven (vader en advocaat), Daniel (de jongere broer van Max), Sylvie (een onafhankelijk denkende vriendin van Max), Hunter (de enige jeugdvriend die het geheim van Max kent) en Archie (de empathische arts die voor Max opkomt). Ieder van deze mensen gaat op een andere manier om met het geheim van Max.

Golden Boy

Het verhaal komt een beetje traag op gang door een paginalange beschrijving van de verkrachting van Max door een dronken vriend en doordat eerst alle hoofdpersonen moeten worden voorgesteld, maar daarna is het een goed leesbaar boek.

Net als bij andere fictie-boeken waarin de hoofdpersoon toevallig hetzelfde heeft of doet als jijzelf, zijn er delen waarin je jezelf niet herkent – het is immers niet je biografie. Maar de geheimzinnigheid rondom Max en de vragen die hij zichzelf gaat stellen zijn voor lezers met een intersekse-conditie/DSD zeker herkenbaar. Voor andere lezers biedt het boek een beter inzicht in intersekse/DSD dan bijvoorbeeld Middlesex van Jeffrey Eugenides.

 

Meer informatie: www.abigailtarttelin.com/golden-boy/

Comments

comments